Conill amb alls
Ingredients per a 4 persones:
Un conill tallat a trossos (1.5 Kg).
8 grans d’all.
1 llimona.
Pebre i julivert.
Oli i sal.
Preparació
- En aquest pas, volem aconseguir que l’oli agafi el gust de l’all. Per això, en una paella posarem una tassa d’oli d’oliva i 8 grans d’all. El deixarem uns 30 minuts a foc lent. Les dents d’all no han de cremar-se, si observéssim que es torren excessivament, baixarem una mica més el foc.
- Finalment, retirem les dents d’all, i reservem l’oli. Reservem també 2 grans d’all que utilitzarem per a la vinagreta en el següent pas. Preparem una vinagreta de llimona, que farem servir com a salsa per al conill i les patates.
- Utilitzarem 8 cullerades d’oli oliva, el suc de mitja llimona, i els 2 grans d’all que havíem reservat del pas anterior. Piquem bé els 2 grans d’all amb un morter, fins deixar-los com un puré. A continuació, afegim l’oli a poc a poc sense deixar de remenar, amb l’ajuda d’unes varetes manuals. Finalment afegim la llimona, una culleradeta de julivert picat i ho batem fins deixar-lo ben lligat.
- Nota: l’oli de la vinagreta no és el que hem preparat en el pas anterior, hem de fer servir un bon oli d’oliva verge.
- Per fregir els trossos de conill, utilitzarem l’oli amb gust de all que hem preparat al principio.Ponemos l’oli a escalfar a foc mitjà-alt. Quant estigui calent, afegim el conill, prèviament salpebrat, i el fregim fins deixar-lo dauradet i cruixent (uns 3 minuts per cada costat).
- Piquem un gra d’all molt finit, posem 4 o 5 cullerades de l’oli amb gust de all en una cassola de fang (podríem utilitzar també una paella), afegim l’all picat i ho ofeguem breument, incorporem el conill i el deixem 3 minuts més . Ho servim amb unes patates fregides i afegim la vinagreta de llimona per sobre.